Phone Lya +353 27 74270 or email


Kijk ook even op onze
FaceBook pagina facebook
Onze gasten zijn welkom om hun ervaringen met eventueel foto's tekeningen etc op te tekenen in ons gastenboek
Mail ons svp je reactie Alvast bedankt!  

Gastenboek
Wat hebben we een heerlijke week gehad in jullie huis. Wat een ruimte, uitzichten en rust.
Ook de gratis huisdieren erbij als de zeehonden die je in hun doen en laten door de dag heen kunt volgen en de ezel en de pony die vaak even komen buurten. Kortom een heerlijke huis en heerlijke plek om helemaal tot rust te komen.
Ook fijn om toch bij vragen jullie in de buurt te hebben en toch ook alle privacy te hebben.
Beara heeft ons hart gestolen en we sluiten een terugkeer zeker niet uit! Al is het weer wat wij gehad hebben, een week blauwe luchten en geen regendruppels geen garantie voor de toekomst! Dank!

Liefs Puck & Jeannet

P.S. jullie honing is heerlijk
________________________________________

Onze drie weken vakantie zitten er jammer genoeg op... We hebben een fantastisch mooie tijd gehad, best veel zon en een echte ontdekking. We hadden rust, ruimte, goede lucht en mooie natuur verwacht, en dat is hier allemaal ruimschoots aanwezig. Maar er was zoveel meer: Jouke Anne die met de kids naar karateles ging, met hen ging vissen, boogschieten, hot dogs eten, internetten.. Kortom veel meer dan ze hadden durven dromen. Lya en Johannes hebben een prachtig mozaïek geknutseld, Jouke heeft ons in zijn boot mee op zee genomen - een iets te ruwe zee voor Franks maag weliswaar - we hebben sterren gekeken, en lekker samen gekookt en gegeten.
Uiteraard hebben we prachtige wandelingen gemaakt hier in Beara. We zijn maar 1 keer weg geweest van het schiereiland, namelijk om naar Killarney te rijden - trouwens lekker gegeten bij Gaby’s seafood restaurant. Voor de rest hebben we Beara stukje voor stukje ontdekt
We wijn heel enthousiast over dit prachtige stukje Ierland, en ook heel dankbaar dat we hier zo goed ontvangen zijn: “Met ons gat in de boter” zoals wij in Vlaanderen zeggen.
Lya, Jouke en Jouke Anne, jullie zijn geweldige mensen! Bedankt!
Frank, Els, Elias en Johannes

________________________________________

Onze liefde voor Beara is dit jaar alleen nog maar groter geworden. Dit komt mede door het geweldige mooie huis waarin wij dit jaar mochten verblijven. Met het geweldige uitzicht - regen wind of zon maakt niet uit. Inka is natuurlijk weer dikke maatjes met Sjoske en Pepper en we hebben nieuwe vriendschap gesloten met de pony en de ezel. Ze komen trouw wanneer we roepen en ’s avonds staan ze klaar voor een stukje brood - bruin - een appeltje of worteltje.
Last but not least onze dank aan Lya en Jouke. Deze geweldig fijne mensen hebben ervoor gezorgd dat we een relaxte tijd hebben gehad op ons geliefde Beara.
Inka heeft een prachtig mozaïek kunstwerk samen met Lya en de honden gemaakte. Dank je wel Lya, je weet wel waarom!

Hopelijk tot volgend jaar - liefst eerder. Veel liefs, Frank-Ilonka-Inka________________________________________

De prachtige website van Pim & Carla: Zij verbleven in ons vakantiehuis
________________________________________

Inmiddels weer in ons drukke leventje in Nederland gezogen, denken we nog met veel plezier terug aan onze eerste vakantie in Ierland. Na een voorspoedige vlucht en avontuurlijke rit (smalle wegen en links rijden) naar Ballycrovane, zijn we met ouderwetse hartelijkheid door jullie ontvangen. Na deze ontmoeting volgde een gezellige avond kletsen onder genot van een paar wijntjes, Michelin-soep en vers (!) gebakken pizza. Hierop zijn we rozig van wijn en vermoeidheid het bed ingerold. Na een goede nachtrust hebben we het vakantiehuisje verkend en kwamen direct tot de conclusie dat de website een goede indruk geeft van de werkelijkheid: prachtig uitzicht, dagelijks zeehonden bekijken door de telescoop, uitgebreide keuken, mooie badkamer en op frisse avonden behaaglijk voor de open haard zitten. Dan het grote ontdekken van Ierland. Wat eerder is gezegd couldn’t be more true”: Het valt niet mee om van Ierland af te kicken. De bewoners zijn gemoedelijk, ongedwongen, vriendelijk en vrolijk, het landschap ruig en sprookjesachtig tegelijk. Jullie hebben geen enkele moeite gespaard om ons een topvakantie te laten beleven. Zij hebben ons wegwijs gemaakt in het Ierse leven en ons op de kaart alle mooie wandelroutes en bezienswaardigheden van de omgeving gewezen. De paardenrit waar we zo naar uitkeken was ook meteen geregeld (overigens een grote aanrader!!!). We hebben een prachtige paardenrit gemaakt door het Ierse landschap, ruïnes bezocht waar alleen locals van weten en genoten van het uitzicht en verhalen tijdens de wandeling over de bergtoppen van Ballycrovane. Na een week Ierland nemen we met tegenzin afscheid, maar om met de wijze woorden van de Ierse buurman de spreken: “one has to go to come back”. Breda, Jean-Paul en Jorien

___________________________________________

Elke ochtend was dat het eerste wat ik deed, even naar onze zeehondenburen kijken.  Achter ons huis ligt op 10 minuutjes lopen het meer Loch Fada. Voor de Ieren stelt het niet zoveel voor maar wij vonden het zeker een foto waard. Het vakantiehuis zelf vonden wij perfect. Een heerlijk bed, bad en douche, een complete keuken met oven/magnetron en een gezellige kamer met houtkachel, piano, muziekinstallatie, telescoop, breedbeeldtelevisie en lekkere stoelen. We kwamen daar vooral om goed uit te rusten en dat is zeker gebeurd. We voelen ons helemaal fit en opgeladen, heerlijk om weer thuis te komen en ons weer te storten op 'ons' leventje met al die fijne herinneringen in ons hoofd. Voor ons een topvakantie!!  (Dit was de reactie van Sylvia en Rick, die een hondenlogeerboerderij hebben in middden Nederland. Prima oplossing dus als de opvang van uw hond de vakantie nog in de weg staat.)

___________________________________________

Ireland heeft echt ons hart gestolen, erg mooi, enorm lieve mensen en onvoorstelbaar ... nergens een spoor van stress of drukte. De meer dan zorgzame opvang bij onze vakanties hebben van jullie vrienden voor het leven gemaakt. Dit is niet enkel vakantie, maar dubbel genieten en onthaasten. Eddy, Anita & kids,

________________________________

 


Ik wilde een maandje weg en bedacht (terwijl ik onder de douche stond) Ierland!
Ik hou van water en ben ook niet bang voor een beetje regen, dus dat klopte wel. Een collega zei: het Zuidwesten, daar moet je wezen. Google verwees me naar marktplaats en zo kwam ik bij het huis van de Seals in Eyeries. Een vriendin wilde mee en zo vertrokken we voor een maand. Na een inspannende tocht van 5 uur (want voor het eerst linksrijden) kwamen we aan. Een eerste indruk heb ik niet echt, ik was vooral blij dat we er waren en trots dat ik links gereden had van Cork naar het huisje! In de dagen die volgden was het huis al snel van ons. Lya heeft de bijzondere gave een inrichting zo te maken dat iedereen zich er thuis voelt. Het huis is echt bijzonder. Mooi ingericht, voldoende privacy voor iedereen, lekker buiten zitten zelfs in februari. Er is een televisie, maar onnodig ‘m aan te zetten, ga gewoon voor het raam zitten en je ziet een prachtige film aan je voorbijtrekken. Ik wist niet dat de lucht hier zo snel wisselde, wind die opeens uit een andere hoek komt, zon die in regen overgaat en weer terug, fantastisch! We hebben veel, lang en heerlijk gelopen. Wat opvallend is, is hoe verschillend de landschappen zijn. Loop je vanuit het huisje dan loop je in de ruigte, rij je 20 minuten naar het zuidwesten dan loop je opeens in een lieflijk landschap met frisse huizen. Fotograferen is hier fantastisch, evenals voettochten maken, autoritjes, pub bezoek, stadjes bekijken. Vervelen hoeft ook in huis niet, er is van alles, en wat er niet is regelt Lya voor je. Ook met een flesje wijn kun je voor een goed gesprek bij jullie terecht en niet te vergeten: Pepper, hun prachtige hond. Tip: ga direct naar O’Sullivans in Eyeries en koop kaart 84. Dat biedt je veel plezier bij het lopen en het rijden. Ga het vooral zelf beleven! groet, Mieke Hoogstraten, Lelystad.

_________________________________

De voorbije zomer een heel fijne vakantie gehad in het huisje in Ballycrovane. Met de jongens kreeftenkooien gaan ophalen met Lya op de 'Red Elephant', vogels kijken, mooie wandelingen, spelen op het strand nabij Allihies, wandtegels maken met Lya (tot in de late uurtjes), muziek maken, ... Voor zij die overwegen om naar Ierland te trekken en het huisje eens willen bekijken heb ik op YouTube een zelfgemaakt filmpje geplaatst (met een eigen muziekje). zie : http://www.youtube.com/watch?v=1ussdIWIxgU Yves,
_________________________________

Het valt niet mee om "af te kicken" van Ierland. Het is momenteel prachtig weer, maar ik heb het gevoel dat ik de Guinness waar ik in m'n achtertuin van geniet in een poging om het vakantie beleven vast te houden en daarmee de "harde realiteit van alledag" nog even weg te houden - onder begeleiding van een naburig concert voor boor-, vlakschuurmachine en hamer met intermezzo's van op hoog volume jengelende kinderstemmetjes - op een andere plek zou moeten drinken, bijvoorbeeld in het huisje wat wij van jou gehuurd hebben. Een schitterend huisje op een heel mooi stukje wereld, waar Jos en ik nu al naar terugverlangen.
Hartelijke groeten ook aan Jouke & Jouke-Anne van Jos & Els

_________________________________

 
We waren nog nooit naar Ierland geweest, maar dit jaar is het er dan toch van gekomen. De website van het Seals huis trok mijn aandacht. Er spreekt liefde en enthousiasme uit. De werkelijkheid is prachtig, het huis ligt in de mooiste omgeving die ik ooit heb gezien, op het schiereiland Beara. Het is een paradijs, en helemaal niet toeristisch. Zodra je een tocht maakt naar het naastgelegen Kerry vliegen de bussen en de truienwnkels je om de oren, zodat je blij bent dat je weer terug mag naar de smalle, lege wegen van Beara vaak omgeven door metershoge heggen van rode fuchsia's. We zijn er drie weken geweest en hebben genoten. Het nadeel dat we gelukkig hadden verwacht en voorzien, was er ook werkelijk: het waaide voortdurend hard en het regende vaak. En links rijden is net zo makkelijk als rechts rijden. Dat viel ontzettend mee. Joan en Jan